Bussfest – VW 2015

På grund av tidsbrist och 75-årsåldern är vår husbil, camper, MPV-fordon VW Transporter DH T3 till salu. Efter 35 år är det dags !!! På denna sida finns länkar med massor av information från alla åren. Allra längst ned på sidan hittar du en länkförteckning, där du hittar uppgifter om allt, som är värt att veta om fordonet – nedanför motsvarande röda streck.

Hur gick det ? – Se länken allra nederst på sidan !

————————————————————————————————————-

Vi var med på 2015-års bussfest för Nordiska typ 2-klubben i Båstad. 1:a bilden på vårt MPV-fordon i skogen vid f.d. släktgården och barndomshemmet i Norra Brusås, dit vi åkte efter Båstad. Övriga bilder med exempel på bussar från bussfesten. 5 st vinnare utsågs för resp. typ 1 – 5. Vinnaren av typ 3, som är vår version, var en blå bil med V8 Audi dieselmotor – mittmonterad under belyst plexiglas under flaket. Vår 1:a pickup, som vi ägde 1984 till -94, var typ 2.

210 st bussar deltog och festen avslutades på söndagen med karavan, där knappt hälften deltog med utkörning på stranden i Skummeslövsstrand. Klicka här så laddar du ner vår film från utkörningen på den enda havsstranden i Sverige, där bilkörning är tillåten.

IMG_8280img_6610

Klicka på dessa länkar för andra filmer från bussfesten..

..Film 1   Film 2   Film 3

 

IMG_8225IMG_8229IMG_8230IMG_8231IMG_8238IMG_8240IMG_8245IMG_8247

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här är alla 5 vinnarna för resp. typ. Den poserande flickan i bildmitt hade då varit VW Pickup-ägare med samma Camper under 31 år.

IMG_8257IMG_8264

 

Hur det ser ut invändigt i vårt fordon ser du här 1 och här 2.

 

 

Campern har under 1900-talet fungerat som bostad för hela familjen (6 personer ) på många platser från Nordkap (-94 ) i norr till Tarragona (10 mil söder om Barcelona – som vi besökte -92 & -98 ) och Rom (-86 ) i söder. Från Tarragona (längst i väster) , Normandie (-88 ) & Bergen (2001 ) i väster till Nordkap (längst i öster), Budapest (-90 ) & Gotland (-95 ) i öster — och till många andra platser – mellan dessa ytterkanter – under många andra år. För att visa bilder på vår husbil från några av resorna under alla åren har jag gjort denna bloggsida.

Här kan du också läsa lite Camperhistoria och se bilder från insidan. Vår egen ålder, 35 år med husbilen och tidsbrist gör att det kanske snart är läge för oss att avhända oss vårt veteran-MPV-fordon. Finns det någon bilkunnig VW-entusiast där ute?? – Bifogar länkarna till mina reservdelsleverantörer..
här 1 – specialist på alla VW Transporter
här 2 – specialist på just vår bil VW Syncro typ 3

Anledningen till att allt finns att köpa till dessa VW Transporter-fordon är att det tillverkats ett mycket stort antal och att det finns ett mycket stort intresse för dessa bilar på veteranmarknaden. I Tyskland finns en veteranklubb i alla större städer. I England hade man en veteranträff med 1.500 fordon, som uppfyllde gigantiska fält.

Funderingen att köpa en nyare VW Transporter, t.ex. en typ 5, gav jag upp för flera år sedan p.g.a. ålder, tidsbrist, intresse (vi har gjort så många husbilsresor) och ett arbete med anpassningen (2-3 fäst– och förhöjningsbalkar över flaknivån m.m.) till husdelen p.g.a. det högre avståndet mellan flak och taköverkant för de nyare Transportermodellerna med motorn fram (men bredden passar perfekt!). Ett sådant byte till en T5:a till Campern ger möjlighet för en VW- entusiast till annan användning av vår T3:a.

Därför fortsätter vi tills vidare (tills någon önskar ta över) med någon enstaka resa under senare år. Bloggar hittas..
här 1
här 2

Bilden fotad under vår 35-års jubileumsresa 2019 med bl.a. färjetur i sjön Sommen.

————————————————————————————————————-

MED557 är helt skattebefriad och med godkänd besiktning t.o.m. 2021-05-31. Klicka här för besiktningsprotokollet.

Klicka här 2 för Registreringsbevis.

Klicka här 3 för data om bilen.

Klicka här 4 för tändpunkt för 95 oktan – mitt mellan de 2 vita strecken

Klicka här 5 för data om bodelen.

Klicka här för data om MPV-funktionerna. – Se särskilt sid. 7 – 10!

Så här blev det med avskedet.