Husbygge i Gruia oktober 2017

Jag avslutar denna bloggsida efter 1 år med bilderna nedan på Conti och hans romska medarbetares akuta husbygge i Gruia, Oltenien, för 15 personer. Klicka här för en artikel om romerna.

Allra först visas en bild på ett sjukhus/vårdcentral, som repareras av Betel Church Foundation med nytt tak m.m. Arbetet måste vara klart på 1 månad och utförs med arbetare från Piscu och Desa.

Contis bil är som synes ett mycket viktigt redskap i arbetet. Du läser om bilen bredvid 1:a bilden under kapitel 3 här. Som du ser på bilderna är det mycket olika laster, som transporteras med bilen. Conti skulle behöva en pickup.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här används Contis bil för att distribuera ved till gamla personer i Gruia – ett viktigt socialt arbete inför vintern.

 

 

 

Med denna kvällsbild i oktober 2017 från Gruia i Oltenien säger vi för bloggens del, efter 1 års bekantskap, adjö till Conti och hans medarbetare.

 

Conti 17-11-01 (Nu har Contis byggteam rest vägen upp till Hateg  för att fortsätta fasadarbetet på Östhjälpens seniorbyggnad. Mircea syns i förgrunden på en av bilderna).

Conti 17-11-15 (Nu har Conti och hans team åkt 15 mil till Horezo Poenari för att göra färdigt fasaden på ett hus)

Conti 17-11-15 (Så här blev resultatet)

sidan med lösenord har jag allra nederst lagt in länkar till 2 st pdf-filer, som visar pågående biståndsprojekt just nu i november 2017 (Fyll i kontaktformuläret till höger eller skicka ett mail och be om lösenordet !).

—————————————————————————————————

Här följer några bilder, som visar Contis vinterförberedelser i hjälparbetet bland fattiga människor i Gruia. Pastor Mircea skriver, att Conti skulle behöva en pickup i hjälparbetet och i arbetet med att försörja sin stora familj. Bilen, som behövs för att transportera romska medarbetare och byggmaterial ut till arbetsplatserna, borde kanske inte användas för de inför vintern akuta vedtransporterna. Dessutom är den ett viktigt transportmedel för hans stora familj samt för transport av sjuka till sjukhus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conti 18-02-27