Vandring 13 km

Om vädret och/eller lusten inte medger en vandring upp på fjället ( vid alternativ årstid) och promenader enl. denna sida är för korta? – Då kan vandringen ner från ”stugauppepafjallet” längs foten av fjället och förbi Fjällsågen kanske vara ett alternativ ? På kartan ser du hur du kan gå. Detta är samma runda som Öretjärnsrundan, som beskrivs på här på sid. 3  men med skillnaden att vandringen startar från stugdörren samt att 2 genvägar används.

Bilderna nedan är från 13 km-vandringen 2019-09-15. Av bilderna framgår att vi gick rundan medurs. Vi föreslår att du går den moturs. Detta år hade inte höstfärgerna framträtt lika mycket som vid andra år i mitten av september. Enl. olika uppgifter skulle det vara dåligt med bär detta år. När våra grannar – boende i Trollhättan –  berättade, att man plockat 90 liter lingon, kände vi, att vi också måste ut och leta. Vårt resultat blev 75 liter. En annan granne på Hallonvägen – boende i Landvetter – jagar älg i just det område, där rundvandringen gjordes. Området ligger i Åre Kommun och jaktlaget har licens för 9 vuxna älgar + kalvar. Medlemmar i jaktlaget hyrde vår stuga både före och efter vår vistelse. När vi pratade med grannen hade man skjutit 7 älgar.

När vandringen startats vid stugdörren och nått ner till vägkorsningen mot Bydalen och efter bron över Gräftån ses ån kasta sig ut i detta vattenfall.


Bilderna ovan är fotade vid Fjällsågen och Gräftån.


Denna bild är fotad dagen efter och från platsen där vägen försvinner bort i föregående bild. Då var det nysnö på fjälltopparna, som också delvis försvann i moln. Gråhösen och Storfjället skymtar och Östfjället i förra bilden i moln/dold av träden.