Konsert med Evie & Pelle Karlsson

IMG_0631
IMG_0632På Mors dag den 31 maj 2015 var vi åter på konsert i Smyrnakyrkan i Göteborg. En fullsatt kyrka fick lyssna till sång och musik av Evie & Pelle Karlsson från USA. Efter konserten hälsade min fru på Pelle och berättade om sitt minne, från långt tillbaks, av hans mor och far. Tyvärr missade jag en bild på de 2 under samtalet. Mellan snickeri-, vvs- & målarjobb samt gräsklippning på ön tänker jag också tillbaks och sätter mej vid datorn.

Du som inte är tillräckligt gammal undrar kanske vilka nu Evie & Pelle är??

Därför får du några länkar att klicka på. Var du med på 1960 & -70-talet i Sverige kan du knappast missat Pelle Karlsson eller Evie Tornquist.

Först får du lyssna till; ”När du går över floden”, som tyvärr inte spelades på konserten. Eller kan du välja denna version som framfördes nästan 50 år – 1/2 sekel – senare. Sången, som Pelle skapade, blev en jättehit och den har spelats av många artister – här en av många versioner framfört av ett svenskt dansband.

Här har du paret på ett jättemöte i USA.

Här ett potpurri från 2011.

Pelle Karlssons skiva ”Han är min sång och glädje” blev guldskiva och låten har framförts av många kända artister ex. Christer Sjögren, Magnus Carlsson osv.

Elvis Presley – He Is My Everything – Han är min sång och min glädje

Elvis Presley sjunger He Is My Everything. På svenska är den megakänd som ”Han är min sång och glädje” i översättning av Pelle Karlsson.

Här en länk till en annan nostalgiblogg i samma ämne.

Det har nu på sista tiden blivit 3 st musik- & sångevenemang för oss i Göteborg – ”inför fulla läktare”. Musikalen på Göteborgsoperan kan du läsa om här. Via länken överst på denna sida syns också på sidan en 4:e konsert hemma i Habo med en världskänd Haboflicka.