Fjällvandringar i mån.skiftet aug. – sept. 2015

Alla bilderna på renflocken, som tagit sig ner från kalfjället och invaderat granntomterna i tomtområdet, på förra bloggsidan gör, att det var läge för en ny bloggsida. Längst ner på sidan finns bilder från nybyggnationerna längs 3 st serpentinvägar som slingrar sig 200 höjdmeter upp från dalen.

 

IMG_8345IMG_8318IMG_8320IMG_8321IMG_8323IMG_8324IMG_8325IMG_8326IMG_8327IMG_8328IMG_8331IMG_8334IMG_8335IMG_8338
IMG_1801IMG_1802IMG_1804Här åker vi och våra Habovänner upp och in i Bydalen, som ligger inklämd mellan fjällen. Här syns fjället Drommen. När vi fortsatt bilvägen en bit in i dalen, tog vi serpentinvägen till höger upp längs Västfjällets sluttningar upp genom det nya stugområdet ovanför Fjällhalsens restaurang.

 

Där parkerade vi bilen och startade vår vandring upp mot Västfjällets topp. Se bilderna allra nederst på sidan! Vi följde den led, som också används för Fjällmaraton Bydalsfjällen. Missa inte att titta på filmen med fantastiska vyer!

 

 

 

 

 

 

Här har vi kommit upp till passet mellan den västra och östra toppen av Västfjället. Här satte vi oss och fikade och beundrade utsikten mot Storsjön.

 

Vi fortsätter sedan vidare mot högsta västra toppen.

Här har Österfjället blivit synligt mellan Drommens 2 toppar samt Storfjället till höger om Drommens västra topp.

 

 

På denna bild har kameran vridits mot väster och då skymtar också delar av Hundshögen – det högsta fjället i fjällmassivet – bland molnen. Fjället i mitten är Falkfångarfjället.

 

 

Här syns flickan i mitt liv, när vi hunnit en bit mot toppen. Fikastället syns, där stigen slutar nere i högra bildsidan.

 

 

Kameran har vridits ytterligare mot väster och med viss zoom. Nu syns toppen av Hundshögen. Fjället i höger bildkant heter Prästlekarfjället. Falkfångarfjället rakt fram i mitten.

 

 

Nu har jag nått toppen och bilden visar Sällsjön. Klicka här för att orientera dej på kartan. Vi gick den streckade leden upp till fjället. Fikastället var där leden viker 90 gr. rakt västerut mot toppen. Den mäktiga Håckren syns inte på några av bilderna. Döljs av Sällsjöfjället i nordväst. Dra i kartan så ser du Håckren!

 

 

 

 

Nu har också flickan nått toppen !

 

 

 

 

 

 

 

 

På väg tillbaks och nedåt. Storfjället syns nu bättre i fjärran – med molnen runt toppen. Hundshögen har nu försvunnit i moln.

2 nöjda vandrare.

 

Ny dag och ny vandring upp genom Bastudalens naturskyddsområde. Du ser leden på kartan när du klickar här. Leden fortsätter upp till kalfjället på Drommen och fortsätter upp till toppen.

 

 

Den gamla dåliga bron över Bastuån har nu ersatts av en ny elegant bro av ek.

 

 

 

Här har vi 2 år senare nått Västfjällets topp, som då var inbäddad i dimma.

Här högst upp i stugområdet, när dessa fjällhus passerats, brukar vi också ibland starta vandringen upp på Västfjället. Förutom vägen upp mot Fjällhalsen och vidare upp i stugområdet finns ytterligare 2 vägar, som går upp c:a 200 höjdmeter från dalen. Du kan se alla 3 serpentinvägarna på denna karta. Nu följer några bilder med fjällhus från de två andra serpentinvägarna upp på fjället..

Från serpentinvägen som börjar nere i Bydalen.

Det närmaste huset på bilden alldeles vid sidan av pisten syns i närbild på nästa bild.
Från serpentinvägen som börjar nere i Hovde.