Fjällen i mån.skiftet aug.-sept. 2015

IMG_8357IMG_8360IMG_8358IMG_8359IMG_8346IMG_8347IMG_8350IMG_8361IMG_8363IMG_8365IMG_1826
Gräset är trimmat och slyn är röjd på övriga tomtytor och angränsande allmänningar/grönområden. Prästkragarna blommar för fullt framför stugan.

 

 

Egenhändigt nytillverkat trappräcke. Topp 1 enl. förra årets vandring till toppen av vårt fjäll syns i bildmitt.

 

Förutom storfix är det hela tiden massor av småfix med ett hus. Hustrun genomför under tiden en storstädning av hela huset, fönsterputsning av alla fönsterytor och tvättning av madrass- & kuddöverdrag samt mattor.

 

 

Vi fick syn på att en hel renflock fanns i trädgården hos angränsande grannfastighet i norr, som är en av få med klippt gräsmatta. Gräsmattan var nyklippt, eftersom grannen boende i Norrtälje just hade åkt hem. Renarna betade bakom smålandsgärdsgården, som syns på bilden med genvägsstigen från vår dörr ut till Hallonvägen. Vi smög längs stigen men renarna var väldigt vaksamma och gav sig genast iväg från tomten och ner och bort längs Hallonvägen.

 

 

 

1 av de 12 renarna var helt vit och ren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter ett tag dök ngr. renar upp på granntomten nedanför i öster. Just när jag skulle ta en bild upptäckte dessa mig och kastade sig in i skogen mot grannhuset nordöst om oss. Där fångade jag dem på denna bild.

 

Sedan vandrade dom vår stickväg ut till Hallonvägen, där dom stannade och glodde på mig ngr. ögonblick innan dom vände tillbaks. Storsjön syns i fjärran.

 

 

Sedan kom dom rusade upp mot fjället och korsade vår stig mellan oss. Den fotograferande flickan står på vår tomt mitt bland alla vita prästkragar.

 

 

Här är hennes bild, där fotografen, som just knäpper föregående bild syns stående ute på Hallonvägen. Vyn är samma som ovan, där berättelsen om renflocken i stugområdet startade.

 

Alla renbilderna gör att jag får göra en ny bloggsida om våra vandringar på fjället.